Conopidă pane

conopida pane jpg

Se prepară rapid şi este ideală de servit la prânz sau la cină, cu o salată sau cu o bucată de carne la grătar.

Ingrediente

500 g buchețele de conopidă

3 ouă

3 linguri parmezan ras

200 g pesmet

ulei, pentru prăjit

sare și piper, după gust

Pentru sos:

150 g iaurt gras

6 căței de usturoi

zeamă de lămâie

sare

Mod de preparare

Pui buchețelele de conopidă spălate în apă clocotită cu sare. Le fierbi 5 minute din momentul în care apa începe să clocotească, le scoți și le pui la scurs. După ce s-au răcit, le tamponezi cu șervețele ca să îndepărtezi excesul de apă.

Bați ouăle cu sare și cu piper după gust și amesteci pesmetul cu parmezanul. Treci buchețelele de conopidă prin ou, apoi prin pesmet și le prăjești în baie de ulei până devin aurii, apoi le scoți pe șervețele.

Pentru sos, treci cățeii de usturoi prin presă sau îi strivești în mojar, potrivești de sare, pui zeamă de lămâie, apoi îi amesteci cu iaurtul.

Servești conopida pane cu sos de iaurt.