Cozonac cu rahat

În preajma Sărbătorilor, prepară pentru cei dragi un cozonac delicios cu rahat şi mult mac. Odată ce îl vei felia, aroma sa inconfundabilă va cuprinde toată casa, iar cei mici abia vor aştepta să guste din el.
Ingrediente
2 linguri drojdie uscată 200 ml apă 100 g zahăr 25 ml ulei 1 praf de sare 2 ouă 600 g făină 250 g rahat 100 g stafide 1 linguriţă scorţişoară 1 ou, pentru uns
Mod de preparare
Înmoi drojdia în apă călduţă şi o laşi 5-10 minute să crească. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr, uleiul, sarea, ouăle bătute şi 400 g de făină. Frămânţi, adăugând treptat restul de făină în ploaie, până obţii un aluat care nu se mai ţine de degete şi este uşor de modelat. Dacă este nevoie, mai adaugi făină. Laşi aluatul să crească o oră, într-un loc cald.
Tapetezi tăvile de cozonac şi împarţi aluatul în jumătate. Pui în fiecare bucată câte jumătate din cantitatea de stafide şi cubuleţele de rahat şi frămânţi până se încorporează ingredientele. Întinzi aluatul şi presari deasupra foii restul de zahăr, amestecat cu scorţişoara. Rulezi şi aşezi apoi cozonacii în tăvi. Îi laşi să crească o jumătate de oră, apoi îi ungi cu ou şi-i dai la cuptor, până se rumenesc.