Cremă de ciocolată cu alune
Deliciul oricărui copil răsfăţat de bunici şi părinţi stă într-o bucăţică de ciocolată!
Ingrediente (6 porţii)
150 g smântână 60 g zahăr 1 praf de sare 1 linguriţă esenţă de vanilie 200 g ciocolată neagră 200 g ciocolată cu lapte 200 g unt 2 smochine uscate 100 g alune zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Fierbi smântâna cu zahărul, sarea şi vanilia. Rupi ciocolata bucăţi şi o adaugi în smântână, amestecând până se topeşte. Dai deoparte şi laşi la răcorit. Mixezi untul până când capătă o consistenţă cremoasă şi-l încorporezi în crema de ciocolată. Tai smochinele fâşii şi le amesteci în cremă, împreună cu alunele. Aşezi folie alimentară într-o tavă de chec, torni crema de ciocolată şi o dai la frigider peste noapte. A doua zi, îndepărtezi folia şi presari zahăr pudră.