Crochete de cartofi cu bacon
Cartoful ste bogat în glucide complexe (zaharuri lente), stocate sub formă de amidon, care contribuie la reglarea glicemiei, având, astfel, rol în secreția de insulină.
Ingrediente pentru crochete de cartofi cu bacon
500 g cartofi
100 g cubulețe bacon
2 ouă
50 g parmezan sau cașcaval ras
2 linguri făină
3 linguri pesmet
50 g telemea de oi
1 legătură pătrunjel
sare
piper
ulei, pentru prăjit
Cum faci crochete de cartofi cu bacon
Speli bine cartofii și îi fierbi în coajă, în apă cu sare, până intră furculița ușor în ei. Îi scurgi, îi cureți de coajă și îi pasezi ca pentru piure.
Răstorni cartofii pasați într-un castron, adaugi baconul (pe care îl poți căli puțin înainte, dacă dorești să fie mai crocant), parmezanul sau cașcavalul ras, pătrunjelul tocat, brânza rasă, un ou, sare, piper și frămânți bine totul.
Iei din compoziție și modelezi crochete cu formă alungită, pe care le treci prin făină, prin oul bătut, iar la final prin pesmet și le rumenești în uleiul încins. Se servesc calde, ca aperitiv sau garnitură.