Cum să faci pastă de usturoi cu lămâie la tine acasă

pasta de usturoi jpeg

Usturoiul este un condiment versatil, pe care îl ai mai tot timpul la îndemânâ. Îl poţi folosi la marinate, la sosuri şi mâncăruri delicioase. Dar poate da savoare chiar şi unui sendviş banal. Dacă ai acasă un procesor de alimente de putere mare, pasta ta de usturoi va deveni chiar mai pufoasă şi mai uşoară decât dacă foloseşti un blender standard.

Ingrediente

7 căpăţâni de usturoi (căţeii să fie descojiţi) ½ linguriţă sare grunjoasă 700 ml ulei zeama de la 1 sau 2 lămâi 80 ml apă

Mod de preparare

Pui căţeii de usturoi şi sarea într-un robot de bucătărie. Omogenizezi până obţii un piure cât mai fin şi, dacă este nevoie, te mai opreşti pentru a curăţa pereţii vasului. Cu robotul de bucătărie pornit, torni în fir subţire, gradual, jumătate din cantitatea de ulei (350 ml). Nu te grăbi, ca să nu se taie compoziţia. Te opreşti doar ca să mai cureţi pereţii vasului.

Treptat adaugi o jumătate de cană de ulei, tot în fir subţire. Compoziţia ar trebui să înceapă acum să se omogenizeze. Încet-încet, adaugi zeama de lămâie proaspăt stoarsă. Iar pasta va deveni mai uşoară şi mai albă.

Torni încă o jumătate de cană de ulei în fir subţire, apoi adaugi în fir subţire apa. Compoziţia se va dilua, dar nu va fi lichidă. Apoi adaugi treptat restul de ulei.

Pasta de usturoi care a rezultat în urma procesului ar trebui să fie cremoasă, albă şi foarte pufoasă şi să aibă consistenţa albuşurilor bătute spumă. Dacă nu este aşa, mai ţii robotul de bucătărie pornit şi mai adaugi ulei până când pasta ajunge la consistenţa dorită.

Transferi pasta de usturoi într-un recipient etanş, pui capacul şi o păstrezi la frigider cel mult 3 săptămâni.

Sursa + foto: www.washingtonpost.com

www.washingtonpost.com

Ciuperci la cuptor cu usturoi şi sos de soia

Ciuperci la cuptor cu usturoi şi sos de soia

Linguine cu pui şi usturoi, reţeta clasică italiană

Linguine cu pui şi usturoi, reţeta clasică italiană

Pizza cu pui şi bacon şi sos de usturoi

Pizza cu pui şi bacon şi sos de usturoi