Dovleac copt cu brânză și ierburi
Dovleacul este un produs care an de an cucerește din ce în ce mai mulți consumatori. Se consumă atât miezul, cât şi seminţele.
Ingrediente
1 dovleac mic
ulei de măsline
1 cană brânză feta
sare și piper
amestec de cimbru, rozmarin și salvie
Mod de preparare
Speli dovleacul, îl cureți și îl tai în două. Scoți semințele, folosind o lingură, tai jumătățile de dovleac felii subțiri, apoi le așezi într-un castron mare. Picuri ulei de măsline și condimentezi cu sare și piper, amestecând până se acoperă uniform.
Așezi feliile de dovleac într-un singur strat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coci în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute sau până când dovleacul este moale și ușor caramelizat. Scoți tava din cuptor, presari brânza și ierburile peste feliile de dovleac fierbinți. Căldura va topi ușor brânza.
Transferi cu grijă dovleacul copt cu brânza și ierburile pe un platou și servești cât e cald.