Dovlecei prăjiţi, cu bacon şi roşii uscate

În această perioadă, profită de delicioşii dovlecei şi prepară o mâncare în care îi combini cu bacon şi ceapă, pentru un plus de savoare. În doar 25 de minute, acest preparat simplu este gata.
Ingrediente
3 dovlecei potriviţi ca mărime, tăiaţi bucăţele 4 felii de bacon, mărunţit 25 g roşii uscate în ulei, tocate 75 g ceapă prăjită şi crocantă 50 g parmezan ras sare, după gust piper, după gust
Mod de preparare
Încingi o tigaie la foc mediu spre mare. Adaugi bucăţelele de bacon şi le prăjeşti până devin crocante. Le scoţi din tigaie şi le dai deoparte.
Reduci flacăra şi apoi adaugi dovleceii tăiaţi în grăsimea rămasă de la bacon. Dacă este prea multă grăsime, o scurgi. Ţii dovleceii 7-8 minute sau până încep să se înmoaie. Adaugi roşiile deshidratate în ulei şi mai ţii pe foc 5 minute sau până se înmoaie dovleceii.
Adaugi jumătate din cantitatea de parmezan ras şi baconul şi amesteci bine. Pui sare şi piper, după gust. Adaugi restul de parmezan ras pe deasupra şi ceapa prăjită crocantă. Serveşti imediat.
Sursa + foto: www.yellowblissroad.com