Farfalle cu ciuperci și spanac

Iată un preparat perfect pentru iubitorii de paste și legume.

farfalle cu ciuperci si spanac jpg

Ingrediente

300 g paste farfalle (fără ou, din grâu dur)

250 g ciuperci champignon, feliate

2 mâini de frunze de spanac proaspăt

3 linguri ulei de măsline

2 căței de usturoi, tocați fin

100 ml lapte vegetal neîndulcit

1 lingură drojdie inactivă

1 linguriță zeamă de lămâie

sare şi piper negru, proaspăt măcinat

1/2 linguriță cimbru uscat

Mod de preparare

Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare, le scurgi și păstrezi o cană din apa de fierbere.

Într-o tigaie mare, încingi uleiul de măsline și călești usturoiul 30 de secunde, până devine ușor auriu. Adaugi ciupercile și le sotezi 6–7 minute, până se înmoaie și capătă aromă. Adaugi spanacul și amesteci până se înmoaie.

Torni laptele vegetal și condimentezi cu sare, piper și cimbru. Fierbi 2–3 minute, apoi adaugi drojdia inactivă și zeama de lămâie.

Adaugi pastele fierte și amesteci ușor, turnând puțin din apa lor dacă e nevoie ca sosul să devină cremos. Le servești calde.