Farfalle cu ciuperci și spanac
Iată un preparat perfect pentru iubitorii de paste și legume.

Ingrediente
300 g paste farfalle (fără ou, din grâu dur)
250 g ciuperci champignon, feliate
2 mâini de frunze de spanac proaspăt
3 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi, tocați fin
100 ml lapte vegetal neîndulcit
1 lingură drojdie inactivă
1 linguriță zeamă de lămâie
sare şi piper negru, proaspăt măcinat
1/2 linguriță cimbru uscat
Mod de preparare
Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare, le scurgi și păstrezi o cană din apa de fierbere.
Într-o tigaie mare, încingi uleiul de măsline și călești usturoiul 30 de secunde, până devine ușor auriu. Adaugi ciupercile și le sotezi 6–7 minute, până se înmoaie și capătă aromă. Adaugi spanacul și amesteci până se înmoaie.
Torni laptele vegetal și condimentezi cu sare, piper și cimbru. Fierbi 2–3 minute, apoi adaugi drojdia inactivă și zeama de lămâie.
Adaugi pastele fierte și amesteci ușor, turnând puțin din apa lor dacă e nevoie ca sosul să devină cremos. Le servești calde.



























