Fettuccine cu legume
Fettuccine cu legume este o rețetă simplă, rapidă și plină de savoare, perfectă pentru o masă ușoară.
Ingrediente
250 g fettuccine integrale
2 morcovi medii, tăiați rondele
1 dovlecel mic, tăiat julien
50 g parmezan ras, cu conținut redus de grăsime
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
2 căței de usturoi, tocați
microplante, pentru decor
200 ml smântână light pentru gătit
Mod de preparare
Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Le scurgi și păstrezi puțină apă de la fiert pentru sos.
Într-o tigaie, sotezi usturoioul în ulei de măsline, la foc mediu. Adaugi morcovii și dovlecelul și călești 5-7 minute, până ce legumele devin ușor moi, dar încă crocante. Condimentezi cu sare și piper după gust.
Încălzești smântâna pentru gătit la foc mediu într-o crăticioară, având grijă să nu dea în clocot. Adaugi parmezanul ras și amesteci până se topește, și obții un sos cremos. Dacă sosul este prea gros, adaugi puțină apă de la paste pentru a obține consistența dorită. Condimentezi cu sare și piper.
Adaugi fettuccinele fierte în tigaia cu legume și amesteci bine pentru a combina ingredientele. Torni sosul peste paste și amesteci ușor până când toate ingredientele sunt bine acoperite de sos. Decorezi cu microplante.