Fileuri de cod cu legume
Alimentele cu calorii reduse sunt mai sănătoase, deoarece sunt bogate în nutrienți și fibre, și pot oferi o senzație de sațietate mai mare.
Ingrediente
2 fileuri de cod
mix de legume (morcovi, fasole verde, ardei roșu și galben, varză de Bruxelles, broccoli)
½ lămâie
2 fire ceapă verde
2 căței de usturoi
sare
1 lingură ulei
piper
Mod de preparare
Speli și usuci fileurile de pește.
Zdrobești cățeii de usturoi și îi amesteci cu uleiul și cu zeama de lămâie, potrivești de sare și piper.
Întinzi o foaie de copt într-o tavă, așezi legumele tăiate după bunul plac și opărite în prealabil, în afară de ceapa verde, pe care o toci și o pui proaspătă peste legumele din tavă, iar deasupra pui fileurile, apoi le stropești cu amestecul de ulei cu lămâie.
Împachetezi hârtia de copt și dai tava la cuptorul încins, aproximativ 25 de minute. Servești fileurile pe pat de baby spanac, cu legume, presărate cu ceapă verde și cu ceapă roșie.