Garnitură de sparanghel

Garnitura de sparanghel este o alegere sănătoasă și potrivită pentru diverse feluri principale, cum ar fi pește, carne de pasăre sau chiar preparate vegetariene.

garnitura de sparanghel jpg

Ingrediente

250 g sparanghel

100 g caşcaval ras

5 căței de usturoi zdrobiți

sare

piper

2-3 linguri ulei din sâmburide struguri

crenguțe de busuioc, pentru servit

Mod de preparare

Speli sparanghelul, îi îndepărtezi partea lemnoasă și-l așezi într-o tavă dreptunghiulară în care ai întins hârtie de copt. 

Comb ini,separat, uleiul cu usturoiul, cu sare și piper după gust, apoi torni amestecul peste sparanghel. Ungi bine sparanghelul, apoi îl dai la cuptorul preîncălzit 7 minute. Îl scoți și presari peste el cașcavalul cât este fierbinte. Servești decorat cu busuioc verde.