Grisine crocante cu susan. Reţetă simplă FOTO
Dacă ai poftă de o gustare, încearcă această reţetă simplă de grisine cu susan. Grisinele reprezintă o gustare grozavă de seară, de care te poţi bucura cu diverse sosuri, precum „Aioli“ sau „Allioli“, un sos tipic bucătăriei mediteraneene, făcut din usturoi, ulei de măsline şi sare.
Ingrediente (4 porţii)
250 g făină 70 ml apă 20 g drojdie proaspătă 60 ml ulei de măsline 1 lingură zahăr 1 lingură sare seminţe de susan pentru a fi presărate peste grisine sosuri (opţional) pentru servire
Mod de preparare
Amesteci făina, apa, drojdia, zahărul, sarea şi uleiul de măsline şi le transformi într-un aluat moale, folosind un mixer electric sau frământând, alternativ, cu mâna.
Rulezi aluatul în batoane subţiri pe suprafaţa de lucru. O bucată de aluat ar trebui să fie suficientă pentru a obţine 10 sau 15 grisine.
Peste grisine presari seminţele de susan. Ideal, poţi să rulezi grisinele prin seminţele de susan, astfel încât acestea să se lipească mai bine de aluat.
Pui grisinele într-o tavă de copt nu foarte adâncă, le acoperi şi le laşi să crească într-un loc călduros, timp de 20 de minute.
Între timp, încingi cuptorul la o temperatură cât mai mare. Dai grisinele la cuptorul preîncălzit, aproximativ 10 minute, până se rumenesc. Le laşi 10 minute să se răcească după ce le scoţi din cuptor. Serveşti cu diverse tipuri de sosuri, după preferinţe.
Dificultate: medie
Timp: 30 de minute
Sursa: kitchenstories.io