Humus de morcovi

humus de morcovi jpg

Această reţetă de hummus cu morcovi va fi perfectă pentru tine şi cei dragi.

Ingrediente

200 g morcovi

400 g năut fiert

1 lingură tahini

2 căței de usturoi pisați

2 linguri ulei de măsline

zeama de la 1 lămâie bio

semințe de dovleac

și pătrunjel proaspăt, pentru ornat

sare

piper

Mod de preparare

Speli și cureți morcovii, îi tai rondele, îi așezi pe o tavă în care ai întins hârtie de copt și îi dai la cuptorul încins până se înmoaie. Îi lași la răcit.

Într-un blender, pui năutul bine scurs, morcovii, usturoiul, pasta de tahini, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare și piper, după gust și mixezi până când obții o cremă fină. O ornezi cu semințe de dovleac și pătrunjel tăiat mărunt. Servești cu pâine prăjită sau cu lipie.