Humus de morcovi
Această reţetă de hummus cu morcovi va fi perfectă pentru tine şi cei dragi.
Ingrediente
200 g morcovi
400 g năut fiert
1 lingură tahini
2 căței de usturoi pisați
2 linguri ulei de măsline
zeama de la 1 lămâie bio
semințe de dovleac
și pătrunjel proaspăt, pentru ornat
sare
piper
Mod de preparare
Speli și cureți morcovii, îi tai rondele, îi așezi pe o tavă în care ai întins hârtie de copt și îi dai la cuptorul încins până se înmoaie. Îi lași la răcit.
Într-un blender, pui năutul bine scurs, morcovii, usturoiul, pasta de tahini, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare și piper, după gust și mixezi până când obții o cremă fină. O ornezi cu semințe de dovleac și pătrunjel tăiat mărunt. Servești cu pâine prăjită sau cu lipie.