Inele de ceapă crocante

Inelele de ceapă crocante sunt un aperitiv clasic, perfect pentru a fi servit alături de un sos dip.

inele de ceapa jpg

Ingrediente

2 cepe mari

200 g făină

200 ml lapte

2 ouă

150 g pesmet

1 linguriță sare

½ linguriță piper negru

½ linguriță pudră de usturo

½ linguriță boia dulce

ulei, pentru prăjit

ketchup, pentru servire

Mod de preparare

Cureți și tai cepele rondele de aproximativ 2 cm grosime. Desparți inelele de ceapă și le așezi pe un prosop de hârtie pentru a se usca puțin.

Într-un bol, amesteci făina, sarea, piperul, pudra de usturoi și boiaua dulce. Într-un alt bol, bați ouăle cu laptele până se combină bine. Pui pesmetul într-un al treilea bol.

Încingi uleiul într-o tigaie adâncă, treci fiecare inel de ceapă prin amestecul de făină, asigurându-te că este acoperit uniform, scufunzi apoi inelele în amestecul de ou și lapte. La final, le treci prin pesmet, presând ușor pentru a se lipi bine.

Prăjești inelele de ceapă în uleiul încins până devin aurii și crocante, 2-3 minute pe fiecare parte. Le scoți și le pui pe un prosop de hârtie. Le așezi pe un platou în jurul unui bol cu ketchup.