Inele de ceapă crocante
Inelele de ceapă crocante sunt un aperitiv clasic, perfect pentru a fi servit alături de un sos dip.
Ingrediente
2 cepe mari
200 g făină
200 ml lapte
2 ouă
150 g pesmet
1 linguriță sare
½ linguriță piper negru
½ linguriță pudră de usturo
½ linguriță boia dulce
ulei, pentru prăjit
ketchup, pentru servire
Mod de preparare
Cureți și tai cepele rondele de aproximativ 2 cm grosime. Desparți inelele de ceapă și le așezi pe un prosop de hârtie pentru a se usca puțin.
Într-un bol, amesteci făina, sarea, piperul, pudra de usturoi și boiaua dulce. Într-un alt bol, bați ouăle cu laptele până se combină bine. Pui pesmetul într-un al treilea bol.
Încingi uleiul într-o tigaie adâncă, treci fiecare inel de ceapă prin amestecul de făină, asigurându-te că este acoperit uniform, scufunzi apoi inelele în amestecul de ou și lapte. La final, le treci prin pesmet, presând ușor pentru a se lipi bine.
Prăjești inelele de ceapă în uleiul încins până devin aurii și crocante, 2-3 minute pe fiecare parte. Le scoți și le pui pe un prosop de hârtie. Le așezi pe un platou în jurul unui bol cu ketchup.