Macaroane cu brânză de capră şi spanac
Dacă eşti fanul numărul 1 al macaroanelor cu brânză, încearcă această reţetă care conţine şi spanac, iar opţional poţi să incluzi şi câţeva felii de cârnat.
Ingrediente
350 g macaroane din grâu integral sau alt tip de paste 1 legătură de spanac, curăţat, spălat şi tocat 50 g brânză de capră sau alt tip de brânză, mărunţită 1-2 cârnaţi, feliaţi sau fărâmiţaţi (opţional) 1 ceapă roşie mică, tocată 2-4 linguri ulei de măsline sare
Mod de preparare
Fierbi apă cu sare într-o oală mare. Încingi uleiul într-o tigaie adâncă, la foc mediu spre mare (foloseşti cantitatea dorită de tine). Adaugi cârnaţii (dacă foloseşti) şi îi căleşti, amestecând de câteva ori, aproximativ 5 minute. Adaugi ceapa şi o căleşti, amestecând, alte 3 minute. Încorporezi spanacul până se sotează bine.
Între timp, fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet, până sunt al dente. Le scurgi, dar păstrezi o cană din apa în care s-au fiert.
Adaugi pastele în tigaie, torni jumătate de cană de apă (în care s-au fiert). Amesteci la foc mediu până când lichidul este aproape absorbit. Adaugi brânza de capră şi amesteci până când compoziţia devine cremoasă, aproximativ 1 minut. Dacă e cazul, poţi să torni puţină apă de la paste. Serveşti imediat.
Sursa: www.fitpregnancy.com.