Macaroane cu brânză. Reţeta clasică a unui preparat cremos

Cui nu i-ar plăcea o porţie de macaroane cu brânză? Această reţetă simplă este preferata multor gospodine, aşa că dacă nu ai încercat-o până acum, poate ar fi momentul să o testezi într-un weekend sau – de ce nu? – chiar în timpul săptămânii.
Macaroane cu brânză. Reţeta clasică a unui preparat cremos - Ingrediente
450 g macaroane 60 g unt 70 g făină 1 litru lapte 600 g brânză cheddar sau alt tip de brânză 1 lingură sare (aromată) cu usturoi piper, după gust 2 linguri unt 60 g pesmet
Macaroane cu brânză. Reţeta clasică a unui preparat cremos - Mod de preparare
Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet. Într-o cratiţă mare, topeşti untul la foc mediu, încorporezi făina şi căleşti 2-3 minute. Adaugi sare şi piper, după gust. Torni treptat laptele, amestecând până la omogenizare. Laşi să fiarbă la foc mic până se îngroaşă compoziţia, apoi iei cratiţa de pe foc.
Adaugi pastele fierbinţi şi scurse, în prealabil, într-o tavă de copt mare. Adaugi cheddarul ras peste paste, torni sosul cremos peste ele. Aştepţi puţin ca să se topească brânza şi amesteci bine ingredientele.
Topeşti 2 linguri de unt la foc mediu, adaugi pesmetul şi amesteci constant până se rumeneşte, aproximativ 3-5 minute. Torni pesmetul peste macaroanele cu brânză. Dai tava la cuptorul încins, 14-15 minute. Le serveşti calde.
Sursa + foto: lilluna.com
Budincă de macaroane cu brânză
Budincă de macaroane cu brânză