Mango confiat, învelit în ciocolată
Feliuţele de mango deshidratat, învelite în ciocolată şi cu puţin fistic sunt un desert uşor şi sănătos, ideal pentru a-ţi potoli pofta de ceva dulce. Cu doar 3 ingrediente, această gustare delicioasă este gata în cel mai scurt timp şi poate fi luată şi la pachet.
Ingrediente (18 feliuţe)
130 g fulgi de ciocolată 140 g mango confiat (se găseşte în comerţ, deja ambalat) 35 g fistic mărunţit 1/4 linguriţă sare de mare
Mod de preparare
Într-un bol mic (rezistent la cuptorul cu microunde), încălzeşti fulgii de ciocolată timp de 45 de secunde. Îi amesteci rapid şi îi dai din nou la microunde, la intervale de 20 de secunde, amestecând de fiecare dată până când se topeşte ciocolata.
Scufunzi fiecare feliuţă de mango confiat în ciocolată neagră, ştergi excesul pe marginea castronului şi pui desertul pe o foaie de hârtie cerată. Presari peste ciocolată o linguriţă de fistic măcinat şi un praf de sare de mare.
Laşi feliile de mango confiat să se răcească la temperatura camerei şi le păstrezi apoi într-un recipient etanş, cel mult o săptămână.
PONT: Dacă nu îţi place fructul de mango confiat, poţi schimba un pic reţeta şi îl poţi înlocui cu ananas confiat, caise confiate sau chiar kiwi. Iar dacă nu eşti fanul înrăit al fisticului, opţiuni bune ar putea fi arahidele sau alunele prăjite.
Sursa: thecreativebite.com