Melcișori cu spanac și feta

Melcișorii cu spanac și feta sunt aperitive excelente și sunt foarte ușor de făcut.

melcisori cu spanac si feta jpg

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină

1 vârf cuțit de sare

30-40 ml apă rece

1 ou

125 g unt

Pentru umplutură:

250 g brânză feta

300 g spanac

1 ou, pentru uns

2 cepe verzi

2 căței de usturoi

Mod de preparare

Pentru aluat, omogenizezi făina cu untul, până capătă o consistență sfărâmicioasă. Adaugi, pe rând, sarea, oul și apa, frămânți și dai aluatul la frigider 2 ore, învelit în folie alimentară.

Speli bine spanacul, îl opărești în apă cu sare, îl clătești cu apă foarte rece, îl scurgi și-l toci. Tai ceapa fin, feliezi usturoiul, le călești puțin și le amesteci cu spanacul.

Pe masa presărată cu făină, întinzi aluatul într-o foaie dreptunghiulară, potrivită ca grosime, îl acoperi uniform cu amestecul cu spanac, pui deasupra brânza feta rasă grosier și rulezi aluatul strâns. Îl feliezi în bucăți groase.

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, așezi rulourile la distanță unul de altul și le ungi cu oul bătut. Dai tava la cuptor 20 de minute, până ce rulourile se rumenesc.