Melcișori cu spanac și feta
Melcișorii cu spanac și feta sunt aperitive excelente și sunt foarte ușor de făcut.

Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină
1 vârf cuțit de sare
30-40 ml apă rece
1 ou
125 g unt
Pentru umplutură:
250 g brânză feta
300 g spanac
1 ou, pentru uns
2 cepe verzi
2 căței de usturoi
Mod de preparare
Pentru aluat, omogenizezi făina cu untul, până capătă o consistență sfărâmicioasă. Adaugi, pe rând, sarea, oul și apa, frămânți și dai aluatul la frigider 2 ore, învelit în folie alimentară.
Speli bine spanacul, îl opărești în apă cu sare, îl clătești cu apă foarte rece, îl scurgi și-l toci. Tai ceapa fin, feliezi usturoiul, le călești puțin și le amesteci cu spanacul.
Pe masa presărată cu făină, întinzi aluatul într-o foaie dreptunghiulară, potrivită ca grosime, îl acoperi uniform cu amestecul cu spanac, pui deasupra brânza feta rasă grosier și rulezi aluatul strâns. Îl feliezi în bucăți groase.
Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, așezi rulourile la distanță unul de altul și le ungi cu oul bătut. Dai tava la cuptor 20 de minute, până ce rulourile se rumenesc.