Miniclătite daneze
Sunt cunoscute şi sub denumirea poffertjes, iar micile clătite daneze te vor cuceri de prima dată când le vei prepara, deoarece sunt incredibil de pufoase.
De ce ai nevoie pentru miniclătite daneze
7 g drojdie
350 ml lapte
250 g făină
2 linguri zahăr
1 praf de sare
1 ou
1 lingură unt
Cum se prepară miniclătite daneze
Dizolvi drojdia în lapte cald şi laşi 5-10 minute. Separat, combini zahărul, făina şi sarea. Încorporezi laptele şi adaugi oul bătut, amestecând până se omogenizează ingredientele. Laşi aluatul să crească până face bule de aer, adică aproximativ o oră. Topeşti untul în tigaie şi pui câte un polonic de compoziţie. Le laşi până se rumenesc pe o parte, după care le întorci. Serveşti clătitele cu unt şi dulceaţă.
Sursa foto http://tarasmulticulturaltable.com