Minipizza pepperoni

minipizza peperoni jpg

Un răsfăţ pentru întreaga familie.

Ingrediente

Pentru aluat

1 cană făină

1 linguriță zahăr

1 linguriță sare

1 lingură ulei de măsline

1/2 cană apă călduță

1 plic de drojdie uscată

Pentru topping

1/2 cană sos de roșii

220 g mozzarella rasă

150 g salam picant

Mod de preparare

Amesteci într-un bol făina, zahărul și sarea. Într-un pahar, pui drojdia cu apă călduță și o lași să se activeze 5 minute. Într-un alt bol, amesteci cu ingredientele uscate, adaugi uleiul de măsline și frămânți bine până când obții un aluat elastic. Acoperi bolul cu un prosop curat și lași aluatul să crească aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.

Întinzi aluatul, decupezi cu un pahar mai mare minipizza, întinzi pe fiecare sosul de roșii, mozzarella și feliile de salam. Stropești cu puțin ulei de măsline peste pizza și le așezi într-o tavă cu hârtie de copt. Coci în cuptorul preîncălzit 12-15 minute sau până când crusta devine aurie și crocantă, iar brânza se topește. Scoți tava din cuptor și o lași să se odihnească câteva minute înainte de servire.