Minitarte cu căpşuni şi frişcă

O gustare dulce, cu fructe de sezon, este binevenită la orele amiezii. O poţi însoţi cu o cafea caldă.
Ingrediente (12 porţii) Pentru aluat 1 plic drojdie uscată 200 g făină tip 650 1 ou 60 g zahăr 60 ml lapte călduţ 40 g unt 1 praf de sare
Pentru cremă şi decor
150 ml smântână lichidă, pentru frişcă
250 g mascarpone
50 g zahăr vaniliat
4 linguri miere
2 linguri suc de portocale
căpşuni şi dulceaţă de căpşuni
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele pentru aluat, într-un bol încăpător şi frămânţi 5-10 minute, până când obţii un aluat omogen, elastic. Când coca nu se mai lipeşte de mâini, faci o bilă şi o muţi într-un vas curat, uns cu puţin ulei. Acoperi vasul cu un prosop şi laşi aluatul la dospit până când îşi dublează volumul, aproximativ o oră.
Frămânţi din nou aluatul şi îl întinzi în foaie subţire, de maximum 2-3 mm. Tai foaia în pătrăţele care să acopere fundul şi pereţii formelor de minitarte, iar excesul îl îndepărtezi. Pui formele pe o tavă şi le dai la cuptorul încins, 3-4 minute. Le scoţi când încep să se rumenească.
Între timp, pregăteşti crema. Baţi frişca, apoi încorporezi, pe rând, zahărul vanilat, mierea, mascarpone şi sucul de portocale şi amesteci până când obţii o cremă omogenă, pe care o dai la rece o jumătate de oră.
Răstorni umplutura într-un poş şi pui pe fiecare minitartă. Ornezi prăjiturile cu căpşuni spălate şi curăţate, tăiate felii, şi cu dulceaţă de căpşuni. Le dai la rece încă 3-4 ore.