Omletă americană
Omleta americană este cunoscută pentru faptul că este pufoasă și umplută cu diverse ingrediente, precum brânzeturi, legume, șuncă sau bacon.
Ingrediente
6 ouă mari
150 g șuncă
100 g brânză cheddar rasă
100 g ardei gras verde
2 cepe verzi
50 ml lapte
15 g unt
sare, piper
Mod de preparare
Călești ceapa și ardeiul tăiate mărunt în puțin unt sau ulei la foc mediu, până se înmoaie. Adaugi șunca tăiată cubulețe și gătești încă 2-3 minute, amestecând ocazional. Oprești focul și lași amestecul să se răcească puțin.
Într-un bol, bați ouăle împreună cu laptele, sarea și piperul. Adaugi amestecul de șuncă, ceapă și ardei în ouă, apoi încorporezi jumătate din brânza rasă.
Torni amestecul într-o tavă unsă cu puțin unt și presari deasupra restul de brânză rasă.
Coci omleta în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute sau până când ouăle sunt bine închegate și omleta este ușor rumenită deasupra.
Lași omleta să se răcească în tavă 5 minute, apoi o tai bucăți pătrate sau dreptunghiuri. Se servește cu ceapă verde alături și cu ketchup.