Omletă americană

Omleta americană este cunoscută pentru faptul că este pufoasă și umplută cu diverse ingrediente, precum brânzeturi, legume, șuncă sau bacon. 

omleta americana jpg

Ingrediente

6 ouă mari

150 g șuncă

100 g brânză cheddar rasă

100 g ardei gras verde

2 cepe verzi

50 ml lapte

15 g unt

sare, piper

Mod de preparare

Călești ceapa și ardeiul tăiate mărunt în puțin unt sau ulei la foc mediu, până se înmoaie. Adaugi șunca tăiată cubulețe și gătești încă 2-3 minute, amestecând ocazional. Oprești focul și lași amestecul să se răcească puțin.

Într-un bol, bați ouăle împreună cu laptele, sarea și piperul. Adaugi amestecul de șuncă, ceapă și ardei în ouă, apoi încorporezi jumătate din brânza rasă.

Torni amestecul într-o tavă unsă cu puțin unt și presari deasupra restul de brânză rasă.

Coci omleta în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute sau până când ouăle sunt bine închegate și omleta este ușor rumenită deasupra.

Lași omleta să se răcească în tavă 5 minute, apoi o tai bucăți pătrate sau dreptunghiuri. Se servește cu ceapă verde alături și cu ketchup.