Omletă cu cartofi

Omleta cu cartofi, cunoscută și sub numele de tortilla, este foarte gustoasă, perfectă pentru micul dejun sau chiar pentru un prânz rapid.

omleta cu cartofi jpg

Ingrediente

5 cartofi

6 ouă

2 cepe

2 linguri ulei

sare

piper

Mod de preparare

Speli cartofii și îi pui la fiert în coajă. Îi lași la răcit, îi cureți și îi tai cubulețe.

Bați ouăle cu sare și cu piper, după gust. Tai ceapa cubulețe și o călești în ulei încins câteva minute, cu un praf de sare. Adaugi cartofii, amesteci ușor și, după aproximativ 5 minute, torni și ames tecul cu ouă. Lași 4-5 mi nute, la foc mic, apoi așezi o farfurie peste tigaie și întorci omleta. O mai ții alte 3-4 minute, apoi o răstorni pe o farfurie.

O lași 10 minute, apoi o poți servi.