Omletă cu somon afumat și dovlecel

Iată o rețetă delicioasă de omletă cu somon afumat și dovlecel.

omleta cu somon ajumat si dovlecell jpg

Ingrediente

6 ouă

100 g somon afumat

1 dovlecel mediu

50 ml lapte

30 g unt

sare

piper

1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare

Bați ouăle într-un bol mai mare, adăugând laptele, sarea și piperul. Amesteci bine până se omogenizează.

Tai dovlecelul rondele și somonul afumat bucăți potrivite.

Într-o tigaie, încălzești uleiul de măsline la foc mediu, adaugi rondelele de dovlecel și le gătești 5-7 minute, până când devin moi și ușor rumenite. Le dai deoparte.

Într-o altă tigaie, topești untul. Adaugi compoziția de ouă și lași la foc mic, amestecând constant, până când ouăle sunt aproape gătite, dar încă ușor umede.

Așezi somonul și dovlecelul gătit deasupra, acoperi tigaia si continui să gătești omleta încă 2-3 minute, până când ouăle sunt complet făcute.