Omletă cu somon afumat și dovlecel
Iată o rețetă delicioasă de omletă cu somon afumat și dovlecel.
Ingrediente
6 ouă
100 g somon afumat
1 dovlecel mediu
50 ml lapte
30 g unt
sare
piper
1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
Bați ouăle într-un bol mai mare, adăugând laptele, sarea și piperul. Amesteci bine până se omogenizează.
Tai dovlecelul rondele și somonul afumat bucăți potrivite.
Într-o tigaie, încălzești uleiul de măsline la foc mediu, adaugi rondelele de dovlecel și le gătești 5-7 minute, până când devin moi și ușor rumenite. Le dai deoparte.
Într-o altă tigaie, topești untul. Adaugi compoziția de ouă și lași la foc mic, amestecând constant, până când ouăle sunt aproape gătite, dar încă ușor umede.
Așezi somonul și dovlecelul gătit deasupra, acoperi tigaia si continui să gătești omleta încă 2-3 minute, până când ouăle sunt complet făcute.