Omletă franțuzească cu ierburi aromatice

Omleta franțuzească cu ierburi aromatice este o rețetă delicată și fină, care pune accent pe textură și pe aromele subtile. Este diferită de omleta spaniolă, fiind mai ușoară și mai pufoasă.

omleta frantzuzeasca jpg

Ingrediente

4 ouă

30 g unt

4 felii mușchi file

roșii cherry, tăiate pe jumătate

salată mixtă

sare și piper, după gust

Mod de preparare

Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile cu un praf de sare, până când devin spumă tare și apoi, separat, bați gălbenușurile.

Încălzești untul într-o tigaie antiaderentă care poate fi introdusă la cuptor, torni gălbenușurile bătute și nivelezi suprafața până obții un strat subțire. Gătești la foc mic 2 minute, până când omleta începe să se închege, apoi adaugi spuma de albușuri deasupra și dai la cuptor pentru câteva minute, având grijă să nu se rumenească albușurile.

Scoți omleta, o răstorni pe o farfurie cu gălbenușul în jos și o lași să se răcească puțin, apoi așezi feliile de mușchi file pe jumătate din omletă și pliezi. Servești cu roșii cherry și mix de salată.