Omletă iraniană Kuku Sabzi

Kuku Sabzi este o omletă tradițională iraniană plină de ierburi aromatice și verdețuri. Spre deosebire de omletele clasice, această variantă iraniană este foarte bogată în ierburi și legume, având o textură verde și pufoasă.

omleta iraniana jpg

Ingrediente

5 ouă mari

1 ceapă mică, fin tocată

1 legătură pătrunjel proaspăt

1 legătură mărar proaspăt

1 legătură coriandru proaspăt

1 legătură ceapă verde

2 linguri nuci tocate

2 linguri merișoare deshidratate

1 linguriță turmeric

sare, piper negru

1 linguriță de praf de copt

100 g iaurt gras

2-3 linguri ulei vegetal

Mod de preparare

Speli și toci fin toate verdețurile și ceapa.

Bați ouăle până când devin omogene. Adaugi ceapa tocată, verdețurile tocate, turmeric, sare, piper și praful de copt, și amesteci bine.

Încingi uleiul într-o tigaie antiaderentă și torni amestecul de ouă și verdețuri în tigaie. Întinzi amestecul uniform și presari nucile și merișoarele. Acoperi tigaia cu un capac și gătești la foc mic 10-15 minute, până când partea de jos este gătită și omleta începe să se închege. O întorci cu ajutorul unei farfurii plate și o gătești și pe cealaltă parte, încă 5 minute sau până când este complet rumenită pe ambele părți.