Omletă tradițională norvegiană
Acest preparat poate fi consumat la micul-dejun, introdus în aperitive și chiar și în sushi. Este bogat în proteine, ușor de gătit și extrem de gustos.
Ingrediente
4 ouă
150 g somon afumat
50 ml lapte
30 g unt
pătrunjel proaspăt tocat
sare și piper
Mod de preparare
Bați ouăle, adaugi laptele și amesteci bine. Condimentezi cu sare și piper după gust.
Tai somonul afumat în bucăți mici.
Într-o tigaie antiaderentă, topești untul la foc mediu, torni amestecul de ouă și gătești la foc mic, amestecând ușor. Când omleta începe să se închege, dar este încă ușor moale la suprafață, adaugi fâșiile de somon afumat. Mai gătești încă 1-2 minute sau până când este complet făcută, dar încă moale și pufoasă. Transferi omleta pe farfurii și presari pătrunjelul proaspăt deasupra.