Orez brazilian

orez brazilian jpeg

Orezul alb este o garnitură care este pe placul tuturor în Brazilia. Aşa că îţi prezentăm o reţetă foarte simplă de orez brazilian. Unele persoane călesc în ulei ceapa tocată şi usturoiul, înainte de a adăuga apă. Secretul este să nu laşi orezul să se fiarbă prea tare, deoarece preparatul ar trebui să iasă uşor afânat şi pufos şi să nu fie lipicios.

Orez brazilian - Ingrediente

380 g orez alb, cu bobul lung 2 cepe mici, tocate 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguri ulei 1 linguriţă sare 1 litru apă fierbinte

Orez brazilian - Mod de preparare

Pui orezul într-o strecurătoare şi îl clăteşti bine cu apă rece, de câteva ori, apoi îl lsşi deoparte. Încingi uleiul într-o cratiţă, la foc mediu. Căleşti ceapa aproximativ 1 minut. Adaugi usturoiul tocat şi căleşti până se rumeneşte. Adaugi orezul şi sarea şi căleşti în tigaie, amestecând până cînd orezul începe să capete o culoare maronie. Torni apa fierbinte peste şi amesteci. Reduci flacăra, acoperi cratiţa şi laşi să fiarbă la foc mic până când apa a fost absorbită de celelalte ingrediente, aproximativ 20-25 de minute. Serveşti acest orez brazilian ca garnitură, cât este cald încă.

Timp total: 45 de minute

Sursa: allrecipes.com.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg