Orez cu ou

orez cu ou jpg

Orezul cu ou este o rețetă simplă și gustoasă care poate fi preparată într-un timp scurt. Iată o rețetă de bază pentru a-l pregăti.

Ingrediente

200 g orez brun

1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe

1 ceapă, tocată

2 linguri ulei de măsline

2 morcovi medii, tăiați cubulețe

3 ouă

3 căței de usturoi, tocați

sare

piper

1 linguriță ghimbir, proaspăt ras

1 linguriță sos de soia, cu conținut redus de sare

Mod de preparare

Speli orezul sub jet de apă rece până când apa devine limpede, apoi îl fierbi conform instrucțiunilor de pe ambalaj După ce s-a fiert, îl scurgi și îl dai deoparte.

Călești ceapa cu o lingură de ulei de măsline la foc mediu. Adaugi ardeiul gras, morcovii și le gătești până devin fragede, aproximativ 5 minute. Pui usturoiul și ghimbirul și mai lași pe foc încă 1-2 minute, până când devin aromate. Adaugi orezul fiert în tigaie peste legume și amesteci bine. Torni sosul de soia, sarea și piperul și amesteci pentru a omogeniza toate ingredientele. Gătești amestecul încă 2-3 minute, până când toate ingredientele sunt bine încorporate și orezul este încălzit uniform.

Într-o altă tigaie, prăjești ouăle într-o lingură de ulei până când albușul este complet coagulat, iar gălbenușul este încă puțin moale, aproximativ 4 minute.

Pui amestecul de orez și legume în farfurie și așezi ouăle prăjite deasupra.