Ouă chinezești cu roșii
Îţi recomandăm să găteşti ouă chinezești cu roșii.
Ingrediente
4 ouă
4 roșii mari
3 fire ceapă verde
2 linguri ulei vegetal
1 lingură sos de soia
1 linguriță zahăr
sare și piper
Mod de preparare
Bați ouăle într-un bol cu un praf de sare. Speli roșiile și le tai bucăți medii. Încălzești o lingură de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu. Pui ouăle bătute în tigaie și le gătești, amestecând constant până se coagulează, dar sunt încă moi. Le scoți din tigaie și le dai deoparte.
Speli ceapa verde și o tai mărunt. Separi părțile albe de cele verzi.
Torni restul de ulei în aceeași tigaie. Călești părțile albe ale cepei un minut, adaugi roșiile și le lași pe foc 3-4 minute, până se înmoaie și își eliberează sucul. Adaugi zahărul, sosul de soia, sare și piper și amesteci bine. Pui ouăle gătite înapoi în tigaie și le amesteci ușor cu roșiile. Pui părțile verzi ale cepei verzi și mai lași totul încă 1 minut. Transferi preparatul pe farfurii și servești imediat.