Ouă cu roşii şi ardei iute (Shakshuka). Reţetă nord-africană FOTO

Shakshuka jpeg

Shakshuka se mănâncă în primul rând la micul dejun, dar atunci când eşti în pană de idei, poţi încerca acest preparat în orice moment al zilei. Este perfect pentru cină, dar îl poţi testa şi în weekend, deoarece este ideal la o masă cu cei dragi, între mic dejun şi prânz. Încearcă o reţetă simplă, de ouă cu roşii şi ardei iute care nu necesită mai mult de 20 de minute de pregătire şi 10 minute de preparat la cuptor.

Ouă cu roşii şi ardei iute (Shakshuka). Reţetă nord-africană– Ingrediente (4 porţii)

1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 felie de ghimbir 1 ardei iute 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 5 roşii medii 1 linguriţă boia iute 1 linguriţă chimion măcinat 800 g roşii conservate (întregi, curăţate de coajă) 50 ml apă (combinată, după gust, cu cub supă concentrată de legume) 1 lingură sos Worcestershire, opţional (sau alt sos, după preferinţă) 4 ouă 50 g brânză feta ulei vegetal, pentru prăjit pătrunjel, pentru servire sare piper

Ouă cu roşii şi ardei iute (Shakshuka). Reţetă nord-africană – Mod de preparare

Tai fin ceapa, usturoiul, ghimbirul şi ardeiul iute roşu. Tai ardeii graşi în fâşii subţiri, iar roşiile le tai cubuleţe.

image

Încingi puţin ulei într-o tigaie, la foc mediu, adaugi ceapa, usturoiul, ardeiul iute şi ardeiul gras şi sotezi până se înmoaie legumele, aproximativ 6-8 minute. Apoi adaugi ghimbirul, boiaua de ardei iute şi chimionul şi căleşti încă 2 minute.

image

Adaugi roşiile proaspete şi cele de la conservă în tigaie şi le zdrobeşti uşor cu o lingură de lemn.

image

Încingi cuptorul la 190 de grade Celsius, adaugi 50 ml apă şi, după gust, supă concentrată de legume şi fierbi la foc mediu, amesteci din când în când, aproximativ 20 de minute. Dacă vrei, adaugi puţin sos Worcestershire şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

image

Spargi ouăle şi le pui în tigaie, mărunţeşti brânza feta pe deasupra. Dai cratiţa la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 7-10 minute, până ouăle s-au întărit. Scoţi Shakshuka din cuptor şi decorezi cu pătrunjel proaspăt tocat, înainte de servire.

image

Shakshuka (sau mic dejun marocan)

Shakshuka (sau mic dejun marocan)



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg