Ouă turcești
Ouăle sunt ideale în dieta ta. Se prepară rapid, le poţi folosi în numeroase combinaţii şi cu diferite condimente.
Ingrediente
4 ouă
2 căni iaurt grecesc
2 căței de usturoi
sare și piper
2 linguri oțet de mere
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță boia iute
mărar, tocat fin
Mod de preparare
Amesteci iaurtul cu usturoiul zdrobit, adaugi sare și piper după gust și-l așezi în 2 farfurii.
Poșezi ouăle: adaugi oțetul de mere în apa în care fierbi ouăle pentru a coagula proteinele. Le fierbi până când albușurile sunt gata, dar gălbenușurile rămân puțin moi la interior.
Pui ouăle poșate pe patul de iaurt pregătit. Încălzești uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic, adaugi boiaua iute și amesteci bine aproximativ 30 de secunde, fără a lăsa să se ardă. Torni uleiul cu boia peste ouă și iaurt și presari mărar fin deasupra. Servești cu pâine prăjită.