Pachețele crocante cu sparanghel

pachetele crocante cu sparanghel jpg

Sparanghelul nu se află pe lista celor mai iubite legume dar pachețelele crocante cu sparanghel sunt delicioase.

Ingrediente

1 pachet aluat foitaj

1 legătură sparanghel verde

150 g șuncă

100 g brânză Gouda rasă

2 lingurițe semințe de susan

frunze de busuioc verde, pentru decor

ulei de măsline, pentru uns

Mod de preparare

Speli bine sparanghelul cu apă rece și tai partea lemnoasă de la capătul fiecărui fir.

Întinzi aluatul foitaj, îl tai în 8 părți egale, formând 8 dreptunghiuri. În fiecare dreptunghi de aluat așezi 2 felii de șuncă și o porție de brânză rasă. Pui câteva fire de sparanghel pe lungimea dreptunghiului, apoi unești două laturi.

Ungi pachețelele cu ulei de măsline cu o pensulă de patiserie și presari semințele de susan, apoi le așezi într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le coci în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute sau până când aluatul este frumos rumenit și sparanghelul este copt.

După ce le scoți din cuptor, le lași puțin să se răcească, apoi le servești cu frunze proaspete de busuioc pentru un plus de prospețime.