Pachețele crocante cu sparanghel
Sparanghelul nu se află pe lista celor mai iubite legume dar pachețelele crocante cu sparanghel sunt delicioase.
Ingrediente
1 pachet aluat foitaj
1 legătură sparanghel verde
150 g șuncă
100 g brânză Gouda rasă
2 lingurițe semințe de susan
frunze de busuioc verde, pentru decor
ulei de măsline, pentru uns
Mod de preparare
Speli bine sparanghelul cu apă rece și tai partea lemnoasă de la capătul fiecărui fir.
Întinzi aluatul foitaj, îl tai în 8 părți egale, formând 8 dreptunghiuri. În fiecare dreptunghi de aluat așezi 2 felii de șuncă și o porție de brânză rasă. Pui câteva fire de sparanghel pe lungimea dreptunghiului, apoi unești două laturi.
Ungi pachețelele cu ulei de măsline cu o pensulă de patiserie și presari semințele de susan, apoi le așezi într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le coci în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute sau până când aluatul este frumos rumenit și sparanghelul este copt.
După ce le scoți din cuptor, le lași puțin să se răcească, apoi le servești cu frunze proaspete de busuioc pentru un plus de prospețime.