Panna cotta de ciocolată

panna cotta de ciocolata jpeg

În fiecare zi ne confruntăm cu întrebarea: Ce mâncăm azi la serviciu? Nimic mai simplu! Acesta poate fi deliciosul desert pe care îl poţi lua în pacheţelul de serviciu.

Ingrediente (8 porţii)

500 ml de frişcă lichidă 100 g zahăr 90 ml lapte 10 g gelatină 60 g ciocolată neagră esenţă de rom 2 portocale mari 1 rodie potrivită frunze de mentă sau salvie

Mod de preparare

Pui gelatina la înmuiat în laptele rece 5 minute. Topeşti ciocolata într-un vas pe baie de aburi. La foc mic, amesteci într-o oală frişca lichidă cu zahărul. Când începe să dea în fiert torni gelatina înmuiată în lapte. Amesteci energic cu un tel, adaugi ciocolata topită şi dai de pe foc.

Adaugi esenţă de rom, după gust.Torni amestecul în pahare mici sau castronele şi laşi un pic la răcit. Ornezi panna cotta cu feliuţe de portocală, rodie şi frunzuliţe de mentă şi o serveşti după ce a stat la frigider două-trei ore.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg