Paste Alfredo
Această reţetă delicioasă de paste Alfredo este simplă şi uşor de preparat.
Ingrediente
350 g tagliatelle
1 piept de pui dezosat
100 g ciuperci feliate
2 căței de usturoi, mărunțiți
200 ml smântână lichidă
100 g parmezan ras
sare
2 linguri unt
piper negru
2 linguri ulei de măsline
frunze de busuioc proaspăt
Mod de preparare
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar când sunt gata, le scurgi și păstrezi o cană din lichidul în care au fiert.
Rumenești în ulei și unt pieptul de pui tăiat bucăți mici, le scoți din tigaie și le dai deoparte. În aceeași tigaie adaugi ciupercile și le gătești până când lichidul s-a evaporat, pui usturoiul mărunțit și-l lași să se călească câteva secunde până își eliberează aroma. Torni smântâna lichidă și o lași să fiarbă ușor. Adaugi parmezanul ras și amesteci până când sosul devine cremos și parmezanul este complet topit. Dacă sosul este prea gros, îl poți subția cu puțină apă în care au fiert pastele. Pui înapoi în tigaie bucățile de carne și le amesteci bine cu sosul. Condimentezi cu sare și piper.
Adaugi pastele fierte în tigaie și amesteci bine, asigurându-te că sunt acoperite uniform cu sosul cremos. Presari parmezan ras și frunze de busuioc proaspăt deasupra și servești imediat.