Paste cu praz și piept de pui

paste cu praz si piept de pui jpg

Pe lângă beneficiile pentru sănătate, prazul e versatil şi poate fi consumat atât crud, cât şi gătit.

Ingrediente

2 fire de praz

1 piept de pui dezosat

4 fire de ceapă verde

300 g paste linguine

200 ml smântână pentru gătit

4 căței de usturoi

2 linguri ulei

piper

100 g parmezan ras

Mod de preparare

Pentru început, speli pieptul de pui, îl tai fâșii, îl dai cu sare, după gust și îl pui într-o tigaie în care ai încins uleiul. Îl ții până se prăjește uniform și devine auriu.

Speli, sub jet de apă, ceapa verde și prazul și le lași la scurs cât timp se gătește puiul.

Scoți pieptul din tigaie și pui în locul lui ceapa, usturoiul mărunțit și prazul. Potrivești gustul de sare și de piper și le ții până se înmoaie, apoi torni smântâna și adaugi și pieptul de pui. Ții 10 minute, amestecând continuu.

Prepari pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi le răstorni în tigaie. Amesteci și adaugi jumătate din cantitatea de parmezan, omogenizezi și dai deoparte.

Servești pastele fierbinți, decorate cu restul de parmezan și cu verdeața ta preferată.