Penne cu spanac, ton şi brânză

penne cu spanac ton si branza jpeg

E momentul unui răsfăţ cu verdeţurile primăverii şi alte ingrediente proaspete.

Ingrediente (4 porţii)

500 g paste penne 400 g ton în suc propriu 300 g spanac 250 g brânză telemea 100 g roşii 1 cană de supă legume 1 lămâie 100 ml ulei 1 ceapă 1 căţel de usturoi sare piper 1 mână fulgi de migdale

Mod de preparare

Pui într-un vas tonul scurs, peste care storci sucul de lămâie, presari piperul măcinat, după gust, şi coaja rasă de lămâie. Adaugi 2 linguri de ulei şi dai deoparte.

Fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi şi le treci printr-un jet de apă rece. Amesteci pastele cu 5 linguri de ulei şi dai deoparte. Cureţi spanacul, îl speli şi îl toci. Tai mărunt ceapa şi o căleşti în uleiul rămas. După aproximativ 5 minute, adaugi usturoiul şi spanacul. Mai ţii pe foc aproximativ 2 minute, după care torni supa şi mai laşi circa 5 minute la fiert, la foc potrivit. Încorporezi pastele şi, la final, pui peştele. Condimentezi cu sare şi piper, apoi serveşti cu brânză fărâmiţată, fulgi de migdale şi roşii felii.

foto: profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg