Penne cu spanac, ton şi brânză

penne cu spanac ton si branza jpeg

E momentul unui răsfăţ cu verdeţurile primăverii şi alte ingrediente proaspete.

Ingrediente (4 porţii)

500 g paste penne 400 g ton în suc propriu 300 g spanac 250 g brânză telemea 100 g roşii 1 cană de supă legume 1 lămâie 100 ml ulei 1 ceapă 1 căţel de usturoi sare piper 1 mână fulgi de migdale

Mod de preparare

Pui într-un vas tonul scurs, peste care storci sucul de lămâie, presari piperul măcinat, după gust, şi coaja rasă de lămâie. Adaugi 2 linguri de ulei şi dai deoparte.

Fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi şi le treci printr-un jet de apă rece. Amesteci pastele cu 5 linguri de ulei şi dai deoparte. Cureţi spanacul, îl speli şi îl toci. Tai mărunt ceapa şi o căleşti în uleiul rămas. După aproximativ 5 minute, adaugi usturoiul şi spanacul. Mai ţii pe foc aproximativ 2 minute, după care torni supa şi mai laşi circa 5 minute la fiert, la foc potrivit. Încorporezi pastele şi, la final, pui peştele. Condimentezi cu sare şi piper, apoi serveşti cu brânză fărâmiţată, fulgi de migdale şi roşii felii.

foto: profimedia