Pepene galben cu surprize

pepene galben fructe jpeg

Profită de fructele de sezon şi răcoreşte-te cu un desert delicios. Fructele dulci şi zemoase te vor ispiti, dar vei reuşi să îţi impresionezi musafirii.

Ingrediente

1 pepene galben copt 250 g căpşuni, zmeură sau piersici 100 g zahăr 50 ml lichior, rom sau coniac

Mod de preparare

Tai un capac din pepene, cu tot cu codiţă, de 4-5 cm diametru. Cu o lingură, scoţi seminţele şi le arunci şi scoţi miezul şi îl tai bucăţele.

Într-un bol mare, pui cubuleţele de pepene, adaugi fructele tăiate sau întregi (după preferinţă, poţi folosi căpşuni, zmeură, piersici, afine, etc.) şi presari zahărul. Le stropeşti cu lichior, rom sau coniac, după preferinţă şi le amesteci foarte uşor, ca să nu le zdrobeşti.

Umpli pepenele galben cu acest amestec, îl acoperi cu capacul tăiat şi îl dai la frigider câteva ore.

Înainte de servire, îl aşezi pe o farfurie, scoţi capacul, îl tai mai mult, făcând o deschizătură de 10 cm diametru. Pui conţinutul în boluri sau farfurii pentru desert, cu câteva linguriţe din sucul lăsat de fructe.

Sursa foto: Pinterest



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg