Pepene galben cu surprize
Profită de fructele de sezon şi răcoreşte-te cu un desert delicios. Fructele dulci şi zemoase te vor ispiti, dar vei reuşi să îţi impresionezi musafirii.
Ingrediente
1 pepene galben copt 250 g căpşuni, zmeură sau piersici 100 g zahăr 50 ml lichior, rom sau coniac
Mod de preparare
Tai un capac din pepene, cu tot cu codiţă, de 4-5 cm diametru. Cu o lingură, scoţi seminţele şi le arunci şi scoţi miezul şi îl tai bucăţele.
Într-un bol mare, pui cubuleţele de pepene, adaugi fructele tăiate sau întregi (după preferinţă, poţi folosi căpşuni, zmeură, piersici, afine, etc.) şi presari zahărul. Le stropeşti cu lichior, rom sau coniac, după preferinţă şi le amesteci foarte uşor, ca să nu le zdrobeşti.
Umpli pepenele galben cu acest amestec, îl acoperi cu capacul tăiat şi îl dai la frigider câteva ore.
Înainte de servire, îl aşezi pe o farfurie, scoţi capacul, îl tai mai mult, făcând o deschizătură de 10 cm diametru. Pui conţinutul în boluri sau farfurii pentru desert, cu câteva linguriţe din sucul lăsat de fructe.
Sursa foto: Pinterest