Pere fierte în vin

Într-o seară rece de toamnă, perele fierte în vin pot fi desertul de car eai nevoie pentru a te mai încălzi. Preapră-l şi tu!
Ingrediente
4 pere 1 portocală 750 ml vin roşu demidulce 150 g zahăr brun 1 baton de scorţişoară frunze de mentă verde miezul a două nuci
Mod de preparare
Se spală portocala cu apă şi oţet pentru a înlătura microbii sau chimicalele cu care se tratează citricele. Se şterge cu un prosop absorbant şi se taie felii mai
groase.
Se pune vinul la fiert, împreună cu zahărul, batonul de scorţişoară şi feliile de portocală. După 10 minute, se scot batonul de scorţişoară şi feliile de portocală şi
se introduc în vin perele curăţate de coajă. Se lasă să fiarbă circa 15 minute.
Se scot perele în boluri transparente, siropul se fierbe, în continuare, împreună cu miezul de nucă rupt bucăţele, până se îngroaşă. Se toarnă peste perele din boluri, se decorează cu felii de portocală, batonul de scorţişoară, frunze de mentă şi se servesc.
sursa foto: Shutterstock