Pere fierte în vin

desert cu pere shutterstock 57580060 jpeg

Într-o seară rece de toamnă, perele fierte în vin pot fi desertul de car eai nevoie pentru a te mai încălzi. Preapră-l şi tu!

Ingrediente

4 pere 1 portocală 750 ml vin roşu demidulce 150 g zahăr brun 1 baton de scorţişoară frunze de mentă verde miezul a două nuci

Mod de preparare

Se spală portocala cu apă şi oţet pentru a înlătura microbii sau chimicalele cu care se tratează citricele. Se şterge cu un prosop absorbant şi se taie felii mai

groase.

Se pune vinul la fiert, împreună cu zahărul, batonul de scorţişoară şi feliile de portocală. După 10 minute, se scot batonul de scorţişoară şi feliile de portocală şi

se introduc în vin perele curăţate de coajă. Se lasă să fiarbă circa 15 minute.

Se scot perele în boluri transparente, siropul se fierbe, în continuare, împreună cu miezul de nucă rupt bucăţele, până se îngroaşă. Se toarnă peste perele din boluri, se decorează cu felii de portocală, batonul de scorţişoară, frunze de mentă şi se servesc.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg