Pizza cu sos de smântână

Pizza cu sos de smântână este o variantă rafinată și cremoasă a unui preparat clasic.

pizza cu smantana jpg

Ingrediente

1 aluat de pizza congelat

150 g piept de pui

1 linguriță ulei de măsline

sare

200 g mozzarella

100 g ciuperci

piper

Pentru sosul de smântână

100 g smântână pentru gătit

sare

piper

1 cățel usturoi

1 linguriță suc de lămâie

Mod de preparare

Tai pieptul de pui fâșii subțiri și îl gătești într-o tigaie cu puțin ulei, sare și piper.

Cureți și tai ciupercile felii, apoi le sotezi 2-3 minute.

Amesteci smântâna cu usturoiul zdrobit, sucul de lămâie, sare și piper.

Întinzi aluatul într-o tavă și ungi cu sosul de smântână. Adaugi mozzarella rasă, bucățile de pui și ciupercile. Coci pizza 15-20 de minute, până devine aurie și rumenită pe margini.