Plăcintă domnească

placinta domneasca jpg

Acest preparat macedonean poate fi aperitiv, mic dejun sau cină. Este o plăcintă delicioasă.

Ingrediente pentru plăcintă domnească

3 ouă

1 pahar lapte

1 pahar ulei

300 g faină

1 pliculeț de praf de copt

sare

200 g brânză

150 g slănină (carne uscată)

4-5 castraveciori murați

semințe de susan (dacă doriți)

Mod de preparare pentru plăcintă domnească

Se bat ouăle și apoi se adaugă laptele, uleiul și făina și se amestecă bine. Se adaugă praful de copt, sarea, slănina tocată fin (carnea uscată) și murăturile tocate.

Se toarnă acest amestec într-o tavă unsă (se presară semințe de susan deasupra) și se coace într-un cuptor preîncălzit la 200° C, până când plăcinta devine maro-roșcată la suprafață.

Marjan Mihajlov,
Asociația Macedonenilor din România