Plăcinţele cu şuncă, brânză şi spanac

Un preparat simplu şi rapid pentru momentele în care vrei să te răsfeţi cu o gustare sărată. Aceste plăcinţele cu şuncă şi caşcaval sunt delicioase şi se prepară în doar 30 de minute.
Plăcinţele cu şuncă, brânză şi spanac - Ingrediente
1 foaie de aluat foitaj, decongelat 6 felii de şuncă presată 190 g brânză ricotta 50 g brânză mozzarella (plus mai multă pentru topping) 2 linguri lapte 1 praf de nucşoară sare, după gust piper, după gust 1 lingură ulei 1 ceapă mare, tocată 1 căţel de usturoi, tocat 120 g spanac baby 1 ou bătut
Plăcinţele cu şuncă, brânză şi spanac - Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi i tavă cu hârtie de copt. Combini şunca tăiată cu brânza ricotta, mozzarella, laptele, nucşoara, sarea şi piperul şi amesteci bine. Dai deoparte compoziţia.
Încingi uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugi ceapa, usturoiul şi le sotezi 1 minut. Adaugi spanacul şi îl căleşti până se înmoaie frunzele. Iei de pe foc şi pui amestecul călit peste brânză. Amesteci ingredientele până la omogenizare.
Tai aluatul foitaj în 4 pătrate, le aşezi în tavă şi pui umplutura în centrul fiecăruia. Le îndoi marginile şi le dai plăcinţelelor o formă rotundă. Le ungi cu iul bătut şi razi brânză mozzarella după gust. Dai la cuptor 15 sau 20 de minute, până se rumenesc. Le laşi să se răcească înainte de servire.
Sursa + foto: www.runningtothekitchen.com
Cea mai simplă reţetă de plăcinţele cu brânză
Cea mai simplă reţetă de plăcinţele cu brânză
Plăcinţele cu gem de prune şi rom