Prăjitură crocantă

Cei mici adoră deserturile crocante. Dacă adaugi bombonele colorate de ciocolată, atunci acestea vor avea un succes uriaş. Aşa că, nu mai sta pe gânduri şi prepară în casă această prăjitură crocanta cu musli, alune, frişcă şi multe alte ingrediente de-a dreptul savuroase.
Ingrediente:
5 albuşuri, 2 ouă întregi, 60 g zahăr cristalizat, 50 g zahăr pudră, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 1 praf de sare, 100 ml ulei, 300 g făină, 1 praf de copt, 1 praf de scorţişoară măcinată
Pentru umplutură:
500 g brânză, 150 g zahăr, 4 linguri smântână, 3 ouă esenţă de vanilie
Pentru crustă:
150 g zahăr, 3 linguri musli de cereale, 100 g unt, 100 ml frişcă lichidă, 100 g alune zdrobite, 100 g bombonele colorate
Numar portii: 10
Timp de preparare: 1h 40 min
Dificultate: mica
Mod de preparare:
Baţi albuşurile cu un praf de sare şi cele două feluri de zahăr, adăugat treptat, până obţii o com poziţie densă.
Separat, baţi ouăle întregi cu zahărul vanilat şi uleiul, apoi amesteci cele două compoziţii. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt şi scorţişoara şi amesteci delicat cu o spatulă până se omogenizează.
Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară tapetată cu folie specială de copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 20 de minute, având grijă să nu se rumenească deasupra, ci doar să se coacă.
Între timp, mixezi brânza, ouăle, zahărul, smântâna şi esenţa de vanilie până obţii o compoziţie cremoasă.
Scoţi blatul de prajitura din cuptor, torni peste el umplutura de brânză şi îl întroduci din nou în cuptor pentru circa 30 de minute până se coace complet.
Cât timp se coace prăjitura, caramelizezi zahărul într-o crăticioară, la foc mic. Adaugi untul şi frişca lichidă şi amesteci până se topeşte tot caramelul.
Adaugi cerealele, bombonelele şi alunele zdrobite, torni peste prăjitura crocanta şi întinzi. Laşi prajitura crocanta să se răcească, după care o porţionezi cu un cuţit bine ascuţit.
Prajitura cu fructe si budinca de vanilie