Prăjitură cu rubarbă. Reţetă simplă

prajitura cu rubarba  reteta simpla jpeg

Această prăjitură cu rubarbă este foarte uşor de preparat. Este un desert plin de savoare, colorat şi cu o umplutură cremoasă ce poartă cu ea gustul minunat de rubarbă, o plantă ierboasă cu frunze mari. Este o reţetă simplă pe care trebuie să o încerci.

Prăjitură cu rubarbă. Reţetă simplă - Ingrediente

Pentru blatul prăjiturii

130 g făină 100 g zahăr 120 g unt

Pentru umplutură

2 ouă mari

200 g zahăr

30 g făină

1/4 linguriţă sare

200 g rubarbă tăiată cubuleţe (există şi varianta din compot)

Prăjitură cu rubarbă. Reţetă simplă – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul bine. Pui pe fundul unei tăvi de copt un strat de hârtie-pergament. Pui hârtie şi pe lateralele tăvii, ca să îţi fie mai uşor să scoţi prăjitura după coacere.

Amesteci ingredientele pentru aluatul prăjiturii cu rubarbă într-un blender sau robot de bucătărie. Torni compoziţia în tava de copt pregătită anterior. Dai la cuptor 15 minute, iar crusta prăjiturii va rămâne în continuare foarte deschisă la culoare.

În timp ce blatul pentru prăjitura cu rubarbă se coace, amesteci într-un bol ouăle, zahărul, făina şi sarea. Le baţi bine cu telul. Încorporezi apoi rubarba tăiată cubuleţe. Torni combinaţia peste crusta fierbinte a prăjiturii. Dai din nou la cuptor prăjitura cu rubarbă şi laşi să se coacă 40-45 de minute.

Când e gata, laşi prăjitura să se răcească şi o scoţi din tavă cu tot cu hârtia pergament. Tai prăjitura cu rubarbă în pătrăţele, după preferinţe.

Sursa: noshingwiththenolands.com.