Prăjitură rapidă cu mac

prajitura mac jpeg

Iată un desert mai special, potrivit pentru o întâlnire la cafea. Îl poţi prepara cu fructele tale preferate. Blatul de mac se potriveşte foarte bine cu fructe uşor acrişoare. Să ai poftă!

Ingrediente

170 g făină, 150 g seminţe de mac, 200 ml lapte dulce, 150 g zahăr, 70 g unt, 2 ouă, 1 praf de copt, coajă rasă de lămâie, 10-15 prune (sau 7-8 piersici)

Preparare Fierbi seminţele de mac cu laptele 5-6 minute, apoi le laşi să se răcească. Desfaci fructele în două, le scoţi sâmburii, le pudrezi cu zahăr şi le laşi să stea 10-15 minute.

Freci zahărul cu untul până ce devine spumos, adaugi gălbenuşurile pe rând, frecând în continuare, adaugi coaja rasă de lămâie, făina cernută cu praful de copt şi amesteci totul foarte bine.

Păstrezi o lingură de aluat, iar restul îl amesteci cu seminţele de mac. La sfârşit, adaugi albuşurile bătute spumă tare şi le încorporezi uşor în compoziţie.

Aşezi aluatul într-o tavă dreptunghiulară unsă cu unt şi tapetată cu făină, nivelezi cu o spatulă, adaugi fructele cu partea bombată în jos, razi deasupra aluatul păstrat la frigider după ce l-ai mai întărit cu puţină făină şi introduci prăjitura în cuptorul bine încins pentru aproximativ 40 de minute. Tai prăjitura direct în tavă şi o serveşti după răcire.