Quiche cu ceapă și leurdă
Quiche-ul cu ceapă și leurdă este ideal pentru un brunch, un prânz ușor sau o gustare specială.

Ingrediente
Pentru aluat:
200 g făină albă
100 g unt rece, tăiat cubulețe
½ linguriță sare
3-4 linguri apă rece
Pentru umplutură:
150 g brânză de capră
2 cepe
1 legătură de leurdă, tocată grosier
200 ml smântână pentru gătit
1 lingură ulei de măsline
3 ouă
2 roșii
100 ml lapte
sare
piper
nucșoară rasă, pentru aromă
Mod de preparare
Într-un bol, amesteci făina cu sarea și adaugi untul rece. Omogenizezi cu degetele până obții un amestec nisipos. Torni apa rece treptat și frămânți rapid până obții un aluat omogen. Înfășori aluatul în folie alimentară și-l lași la frigider 20 de minute.
Pentru umplutură, încingi uleiul de măsline într-o tigaie și călești ceapa până devine aurie și caramelizată. Adaugi leurda tocată și roșiile tăiate cubulețe, și mai gătești 2 minute. Le lași să se răcească ușor.
Bați ouăle cu smântâna, cu laptele, cu sare, piper și cu nucșoară rasă. Adaugi brânza de capră sfărâmată, ceapa și leurda în amestecul de ouă.
Întinzi aluatul într-o formă de tartă, tapetată cu hârtie de copt. Înțepi baza cu furculița pentru a evita umflarea. Torni umplutura peste aluat și nivelezi ușor.
Coci tarta în cuptorul preîncălzit aproximativ 40 de minute, până când quiche-ul este auriu și închegat în mijloc, iar marginile sunt rumenite.