Rulouri cu pastă de salam de Sibiu şi brânză Brie

Cunoscut drept D’Artagnan de la „Masterchef“, Alex Petricean, head-chef-ul de la Maize (Bucureşti), desemnat cel mai bun restaurant din România în 2018, de către prestigiosul ghid gastronomic internaţional Gault & Millau, vă oferă câteva reţete inedite având ca ingredient principal salamul de Sibiu. Îndrăgitul produs românesc, cu o istorie de peste 130 de ani, a devenit recunoscut la nivel internaţional, obţinând distincţia europeană a calităţii: IGP (Indicaţie Geografică Protejată).
Ingrediente:
100 g salam de Sibiu
50 g sfeclă coaptă
4 lipii medii
50 g brânză Brie
30 g ruccola
8 roşii cherry
1 lămâie
20 g unt
Mod de preparare:
Tai salamul de Sibiu şi sfecla cubuleţe. Lui pui într-un blender şi mixezi până devin pastă.
Ungi fiecare lipie cu pasta obţinută, stropeşti cu zeamă de lămâie şi adaugi brânză brie, roşii cherry şi ruccola.
Încălzeşi o tigaie antiaderentă şi pui untul. Rulezi lipiile şi pui rulourile în tigaie, la foc mic, pentru ca brânza Brie din interior să se topească uşor.
Tai fiecare rulou în 4 bucăţi şi serveşti.
FOTO: APSS

