Rulouri cu pastă de salam de Sibiu şi brânză Brie

lipii jpeg

Cunoscut drept D’Artagnan de la „Masterchef“, Alex Petricean, head-chef-ul de la Maize (Bucureşti), desemnat cel mai bun restaurant din România în 2018, de către prestigiosul ghid gastronomic internaţional Gault & Millau, vă oferă câteva reţete inedite având ca ingredient principal salamul de Sibiu. Îndrăgitul produs românesc, cu o istorie de peste 130 de ani, a devenit recunoscut la nivel internaţional, obţinând  distincţia europeană a calităţii: IGP (Indicaţie Geografică Protejată).

Ingrediente:

100 g salam de Sibiu

50 g sfeclă coaptă

4 lipii medii

50 g brânză Brie

30 g ruccola

8 roşii cherry

1 lămâie

20 g unt

Mod de preparare:

Tai salamul de Sibiu şi sfecla cubuleţe. Lui pui într-un blender şi mixezi până devin pastă.

Ungi fiecare lipie cu pasta obţinută, stropeşti cu zeamă de lămâie şi adaugi brânză brie, roşii cherry şi ruccola.

Încălzeşi o tigaie antiaderentă şi pui untul. Rulezi lipiile şi pui rulourile în tigaie, la foc mic, pentru ca brânza Brie din interior să se topească uşor.

Tai fiecare rulou în 4 bucăţi şi serveşti.

FOTO: APSS

image

image


Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg