Rulouri cu spanac și feta

Încearcă acestă rețetă și nu vei da greș atunci când dorești să surprinzi de la prima înghițitură!

rulouri cu spanac si feta jpg

Ingrediente

1 foaie aluat foitaj

100 g spanac congelat, bine scurs

semințe susan

100 g brânză mozzarella rasă

80 g brânză feta sfărâmată

sare

piper

1 cățel usturoi, tocat fin

1 ou, pentru uns

1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare

Călești spanacul cu usturoiul, lași compoziția să se răcească puțin, apoi amesteci cu mozzarella rasă și brânza feta sfărâmată. Condimentezi cu sare și piper după gust.

Distribui umplutura de spanac și brânzeturi uniform pe suprafața aluatului, lăsând un spațiu liber de aproximativ 1 cm pe una dintre laturi pentru sigilare.

Rulezi aluatul strâns, începând de la marginea cu umplutură spre cea liberă. Sigilezi marginile ruloului prin apăsare ușoară. Cu un cuțit ascuțit, tai ruloul în felii de 2-3 cm grosime. Așezi rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele pentru a crește. Bați oul și ungi suprafața rulourilor cu o pensulă, presari semințele de susan.

Coci rulourile 18-20 de minute sau până când sunt aurii și bine rumenite. Servești cu sos de iaurt.