Rulouri cu spanac și feta
Încearcă acestă rețetă și nu vei da greș atunci când dorești să surprinzi de la prima înghițitură!
Ingrediente
1 foaie aluat foitaj
100 g spanac congelat, bine scurs
semințe susan
100 g brânză mozzarella rasă
80 g brânză feta sfărâmată
sare
piper
1 cățel usturoi, tocat fin
1 ou, pentru uns
1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
Călești spanacul cu usturoiul, lași compoziția să se răcească puțin, apoi amesteci cu mozzarella rasă și brânza feta sfărâmată. Condimentezi cu sare și piper după gust.
Distribui umplutura de spanac și brânzeturi uniform pe suprafața aluatului, lăsând un spațiu liber de aproximativ 1 cm pe una dintre laturi pentru sigilare.
Rulezi aluatul strâns, începând de la marginea cu umplutură spre cea liberă. Sigilezi marginile ruloului prin apăsare ușoară. Cu un cuțit ascuțit, tai ruloul în felii de 2-3 cm grosime. Așezi rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele pentru a crește. Bați oul și ungi suprafața rulourilor cu o pensulă, presari semințele de susan.
Coci rulourile 18-20 de minute sau până când sunt aurii și bine rumenite. Servești cu sos de iaurt.