Rulouri de dovlecei

Rulourile de dovlecei sunt o opțiune delicioasă și ușoară, potrivită atât ca aperitiv, cât și ca fel principal. 

rulouri de dovlecei jpg

Ingrediente

2 dovlecei mari

250 g brânză de vaci

100 g smântână

50 g parmezan ras

2 căței de usturoi

sare și piper

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță zeamă de lămâie

busuioc proaspăt, pentru decor

Mod de preparare

Speli dovleceii și-i tai felii subțiri, pe lungime. Presari sare și le lași câteva minute pentru a elimina excesul de apă, apoi le ștergi cu un prosop de hârtie.

Într-un bol, amesteci brânza de vaci cu smântâna și parmezanul ras. Adaugi usturoiul zdrobit, sare piper și puțină zeamă de lămâie pentru un plus de prospețime.

Pui o lingură din amestecul de brânză de vaci la un capăt al fiecărei felii de dovlecel și rulezi ușor până la celălalt capăt. Așezi rulourile într-o cratiță unsă cu puțin ulei, cu deschiderea în jos pentru a nu se desface.

Stropești rulourile cu puțin ulei de măsline și acoperi cratița cu folie de aluminiu. Coci în cuptorul preîncălzit 20-25 de minute. Îndepărtezi folia de aluminiu și mai coci încă 10-15 minute sau până când rulourile sunt rumenite. Decorezi cu busuioc proaspăt.