Salată cu pere la grătar

Salata cu pere la grătar este perfectă ca aperitiv sau prânz ușor.

pere la gratar jpg

Ingrediente

2 pere mari, tari

150 g rucola

200 g mini-mozzarella

80 g miez de nucă

2 linguri ulei de măsline

1 lingură miere

1 lingură oțet balsamic

sare

piper, proaspăt măcinat

Mod de preparare

Speli perele, le tai pe jumătate, îndepărtezi cotorul și le tai în felii groase pe lung. Încălzești o tigaie grill, ungi ușor feliile de pere cu puțin ulei de măsline și le pui pe grill 1-2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc ușor.

Într-o tigaie uscată, prăjești ușor nucile 1-2 minute, amestecând constant.

Pui rucola într-un bol mare, adaugi perele la grătar, perlele de mozzarella și nucile prăjite.

Pentru dressing, amesteci uleiul de măsline, mierea, oțetul balsamic, sarea și piperul și-l torni peste salată chiar înainte de servire.